Belastingaangifte

Ook dit jaar kan de aangifte inkomstenbelasting weer door ons verzorgd worden. Het makkelijkst is het om daarvoor de belastingmemo over 2019 in te vullen en uit te printen en samen met de gevraagde stukken naar ons toe te sturen. Dit kan ook per e-mail met de gescande documenten. Dat mag naar info@sagbv.nl. Doe de aangifte op tijd of vraag tijdig uitstel aan bij de belastingtelefoon op nummer 0800 0543. De boetes bij te late aangifte zijn minimaal € 226,- en maximaal € 4.920,-!. Als de documenten gemaild worden scan de documenten dan niet in kleur, pak ze eventueel in en verstuur ze dan met www.tegrootvooremail.nl naar info@sagbv.nl.
De kosten voor het verzorgen van een aangifte inkomstenbelasting bedragen € 87,50,- voor een enkele en € 145,- voor een aangifte fiscale partners.

Machtiging DigiD

Voor het insturen van de aangifte bij de belastingdienst kunt u ons machtigen. Hiervoor gaat u naar https://machtigen.digid.nl/LOGIN?2. U logt dan in met uw eigen DigiDcode. Vervolgens kiest u “iemand machtigen”. Dan selecteert u de dienst: “inkomstenbelasting over 2018”. U klikt dan op “Volgende”, vervolgens op “Bevestig”. U krijgt dan een code die uit 5 tekens bestaat. Die zouden we dan graag ontvangen van u, maar ook uw fiscale partner.

Fiscale Cijfers 2018

Zoals ieder jaar in december zijn de nieuwe tarieven die we volgend jaar aan belastingen moeten betalen weer in een persbericht door het ministerie van financiën afgegeven. Klik hier voor het bericht met alle belastingtarieven per 1-1-2018 (PDF Document)

Lijfrente

Een lijfrentevoorziening is een soort pensioen dat je privé kunt regelen. Het is een spaarpot waarin je op een fiscaal gunstige manier geld opzij zet voor "later", met andere woorden, de belastingdienst betaald mee. Wel moet je daadwerkelijk een tekort hebben in je pensioenaanwas. Het maken van een jaarruimteberekening is dan ook belangrijk. Dit kan via de website van de belastingdienst. De directe link is www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/lijfrentepremie.
Vanaf 2008 is het mogelijk om te kiezen tussen verzekerd sparen of banksparen. Beide mogelijkheden hebben hun eigen voor- en nadelen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.