Belastingaangifte

Wij kunnen diverse belastingaangiftes voor u verzorgen. Denk hierbij aan de aangifte inkomstenbelasting, maar ook aan de aangifte erfbelasting.
Voor de meest voorkomende, de aangifte inkomstenbelasting, is het het makkelijkst om daarvoor de belastingmemo over 2023 in te vullen en samen met de gevraagde stukken naar ons toe te sturen.

Samenwerking

Voor de aangiftes inkomstenbelasting en voor specialistischere belastingadviezen werken we samen met Jolanda Moet van Administratiebureau Overmars. Hierdoor beschikken we over de actuele fiscale kennis om het maximale uit de aangifte te halen! Het kan dus zijn dat die naam voorkomt op aangiftes of andere correspondentie. De aangiftes voor ondernemers en bedrijven worden doorgeschoven naar Jolanda Moet. Ze maakt hierover aparte afspraken.

Op tijd aangifte doen

Doe de aangifte op tijd. De boetes bij te late aangifte zijn minimaal € 385,- en maximaal € 5.514,-! Lukt het niet om op tijd aangifte te doen, vraag dan tijdig uitstel aan bij de belastingtelefoon op nummer 0800 0543. Hebben wij de belastingaangifte voor het afgelopen jaar gedaan, dan vragen we automatisch uitstel aan. Overigens doen we de aangifte meestal binnen twee weken na aanlevering van de stukken en is de uitstel dus overbodig.

Machtiging DigiD

Voor het insturen van de aangifte bij de belastingdienst kunt u ons machtigen. Hiervoor gaat u naar https://machtigen.digid.nl/login. U logt dan in met uw eigen DigiDcode. Vervolgens kiest u “iemand machtigen”. Dan selecteert u de dienst: “inkomstenbelasting alle jaren”. U klikt dan op “Volgende”, vervolgens op “Bevestig”. U krijgt dan een code die uit 5 tekens bestaat. Die zouden we dan graag ontvangen van u, maar ook uw fiscale partner.

Insturen gegevens

Als de documenten gemaild worden scan de documenten dan niet in kleur, pak ze eventueel in met Zip of verstuur ze met www.wetransfer.com naar info@sagbv.nl.

Kosten

De kosten voor het verzorgen van een particuliere aangifte inkomstenbelasting bedragen in 2023:

  • € 95,00 voor een enkele en
  • € 155,00 voor een aangifte met een fiscale partner

Tarieven voor aangiftes van toeslagen staan in de belastingmemo. Kosten voor de aangiftes van DGA's of bedrijven zijn op aanvraag via Jolanda Moet.

Aftrekposten

Bij de aangifte inkomstenbelasting zijn diverse zaken die je van het belastbare inkomen af kunt trekken. Je kunt dan denken aan de rente die je betaald op een lening voor de eigen woning of bijvoorbeeld een betaling voor een oudedagsvoorziening als een lijfrente. Daar zijn wel fiscale spelregels aan verbonden.

Lijfrente

Een lijfrentevoorziening is een soort pensioen dat je privé kunt regelen. Het is een spaarpot waarin je op een fiscaal gunstige manier geld opzij zet voor "later", met andere woorden, de belastingdienst betaald mee. Wel moet je daadwerkelijk een tekort hebben in je pensioenaanwas. Het maken van een jaarruimteberekening is dan ook belangrijk. Dit kan via de website van de belastingdienst. De directe link is www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/lijfrentepremie.
Vanaf 2008 is het mogelijk om te kiezen tussen verzekerd sparen of banksparen. Beide mogelijkheden hebben hun eigen voor- en nadelen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.