VVE Verzekeringen

Ook de verzekeringen van de Vereniging van Eigenaren (VVE) zijn bij ons in goede handen. Met de toonaangevende verzekeraars op dit gebied hebben we goede afspraken gemaakt over de dekking en de premie van alle voorkomende verzekeringen. Voor een Vereniging van Eigenaren zijn de volgende verzekeringen van belang:

Van een aantal producten hebben we een voorwaardenvergelijking gemaakt. Die treft u aan op de pagina van het betreffende onderdeel en op de vve documentenpagina. Wilt u een (pakket)verzekering aanvragen bij een van de verzekeraars waar wij mee samenwerken, dan kunt u de pakket aanvraagformulieren hier downloaden.

Wilt u meer informatie of een premievergelijking, vul dan dit formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

AirBnB en andersoortig vakantieverhuur

AirBnB en andere kortdurende vakantieverhuur is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dit zal naar alle verwachting ook steeds meer gaan toenemen. Van belang is dat verhuur moet voldoen aan de gemeentelijke regels.
Voor de Gemeente Amsterdam zijn dat onder andere:

  • Maximaal voor 60 dagen per jaar
  • Maximaal aan 4 personen per nacht
  • De VVE moet toestemming hebben gegeven
  • Er mag geen overlast veroorzaakt worden voor de omgeving
  • Er gaat een meldplicht aan de gemeente komen

Melden bij de verzekeraar

Het is altijd van belang dat de verhuur wordt doorgegeven aan de verzekeraar van de VVE. Niet iedere verzekeraar is akkoord met deze vorm van verhuur. Alleen Nationale Nederlanden en Centraal Beheer geven op dit moment (mei 2017) standaard toestemming voor deze vorm van verhuur in de VVE polissen, alhoewel dit nog niet in de polisvoorwaarden geregeld is. Het niet hebben van toestemming kan betekenen dat er bij schade niet uitgekeerd wordt!

Wij bellen u

 UW GEGEVENS: 

Onderhoudsreservering

De VVE moet wettelijk een onderhoudsreserve opbouwen. Als het niet gebaseerd is op een meerjaren onderhoudsplan, dan moet er jaarlijks minimaal 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex gereserveerd worden.