Ziektekostenverzekeringen 2018

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht verzekerd tegen ziektekosten middels de basisverzekering. De overheid bepaald wat er in die verzekering wel en niet gedekt is. Ook bepalen ze het eigen risico dat iedereen moet betalen als er gebruik gemaakt wordt van zorg. Alles hierover staat op de website van de overheid.

Restitutie, Natura, Budget of Combinatie

De verplichte basisverzekering is er in twee soorten, een natura- of een restitutiepolis. Bij een natura verzekering heeft een ziektekostenverzekeraar afspraken gemaakt met zorgverleners. De zorg zal bij deze contractpartijen afgenomen moeten worden, denk hierbij aan de specialist of aan het merk medicijnen. Doe je dat niet dan moet je een deel van de rekening zelf betalen. Bij de restitutiepolis is deze beperking er niet, die betalen altijd de rekening van de zorgverlening die je zelf gekozen hebt.
Op de naturapolis is een variatie, de Budgetpolis. Voor de budgetpolis kun je maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht. Bij de naturapolis zijn dat er al meer en bij de restitutieverzekering is dat bij allemaal.
Veel restitutieverzekeraars kennen een vergoeding die gemaximeerd is op het marktconforme tarief. Bij deze polissen heb je dus vrije keuze van zorgverleners, maar is de maximale vergoeding vastgelegd. Vanaf 2017 mag dit geen restitutie meer heten, maar is dit een Combinatiepolis

Marktconforme Tarief

Vanaf 2017 staat ook de term marktconform tarief vast. De definitie is: "de kosten die in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend zijn te achten." In het verleden gebruikte verzekeraars deze term voor het gemiddeld gecontracteerde tarief.

Vergelijken

Het blijkt dat veel premievergelijkers op internet niet onafhankelijk zijn in hun vergelijking. We vergelijken de verzekeraars waarmee we samenwerken op basis van de wensen die u ons aangeeft. Hiermee weet u wat u kunt verwachten en dat niet alleen de premie, maar ook de dekking aansluit bij uw verwachtingen.

Met een aantal, waarmee we zeer goede ervaringen hebben, hebben we ook collectieve afspraken gemaakt. Hieronder geven we in het kort aan wat de specifieke kenmerken van deze verzekeraars zijn. Door op het logo van de verzekeraar, of op de blauwe naam te klikken kunt u eenvoudig zelf de premie van de betreffende verzekeraar berekenen en eventueel de polis aanvragen.

Snel kiezen

Geen tijd, maar toch een verstandige keuze maken? dit zijn de bijzonderheden van de verzekeraars waarvoor we een polis kunnen regelen met een prima dekking:

  • Zo is een beugel voor kinderen tot 22 jaar 100% verzekerd in de collectieve ziektekostenverzekering voor ZZP'ers en medewerkers uit van MKB bedrijven CZ. Wel even het Kamer van Koophandelnummer bij de hand houden.
  • Is alternatieve geneeswijze belangrijk voor je, dan heeft Delta Lloyd een prima dekking.
  • Wil je de meest vrije keuze van zorgverlener, dan ben je als ZZP'er ebij ONVZ in de MKB mantel aan het juiste adres.
  • Wil je een prima restitutieverzekering inclusief de tandartskosten, kijk dan eens bij Stad Holland.
.
De Amersfoortse is afgestapt van kortingen op de zorgverzekeringen. Hierdoor betaald iedereen een gelijke premie. Daarnaast hebben ze leeftijd afhankelijke tarieven ingevoerd. Uniek is de "Extra zorg na ongeval" voor niet gedekte kosten na een ongeval. Deze dekking heeft een waarde van € 1000,- en is te besteden aan zorg die niet gedekt is op de polis.

CZ is een van de 4 grote ziektekostenverzekeraars in Nederland. Ze kennen twee soorten verzekeringen, een individuele verzekering en daarnaast een collectieve verzekering. In de dekking zitten een aantal verschillen. De collectieve verzekering is iets ruimer. Zo wordt de BEUGEL TOT 22 JAAR VOOR 100% BETAALD, individueel is dat slechts 80% tot maximaal € 2.045,- en krijg je in de aanvullende dekking Plus collectief en Top Collectief meer fysiotherapie behandelingen dan in de individuele dekkingen. Alle verschillen staan naast elkaar op de verschillenlijst van CZ. Meer informatie staat ook op onze pagina over CZ.

De Collectieve dekking
De collectieve regeling is er speciaal voor het MKB en de ZZP’er. Op de collectieve dekking krijg je een korting van 7% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Vraag hier de verzekering aan met de collectieve dekking.

De ZZP dekking individueel
Speciaal voor de ZZP’er heeft CZ een nieuwe regeling voor de individuele lijn. Deze zorgverzekering is meer dan dat, je hebt automatisch recht op een ZZP Zorgcoach, die je in geval van ziekte helpt om sneller aan de slag te gaan en daarnaast krijg je de ZZP Fitcheck, die je inzicht geeft in je gezondheid. Op de zorgverzekering krijg je als ZZP’er een korting van 7% op de basisverzekering en 8% op de aanvullende verzekeringen. Berekend de ZZP verzekering, wel collectiviteitsnummer 4832558 bij de hand houden!

Meer over de verzekeringen van CZ staat op onze pagina over CZ.

Op de normale premie van NN (voorheen Delta Lloyd) krijgt IEDEREEN een KORTING van 9% op de basisverzekering en 14% op de aanvullende verzekeringen. Voor deze kortingen hoef je niet specifiek in dienst te zijn bij een bepaalde werkgever. De dekkingen zijn zeer uitgebreid. Voor meer informatie, pakketvergelijkers en voorwaarden klik hier...

ONVZ is al jaren toonaangevend als ziektekostenverzekeraar. De dekkingen zijn zeer volledig. Via ons krijgt iedereen een korting van 3% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekeringen. En, werk je in het MKB of heb je een eigen bedrijf, dan krijg je met behulp van het KvK nummer een korting van 8% op de basis- en 10% op de aanvullende verzekering. Een offerte voor deze uitstekende verzekering is via deze link zo gemaakt.

Aanvragen en berekenen bij Stad Holland Stad Holland Zorgverzekeringen is gespecialiseerd in zorgverzekeringen. Ze hebben een zeer goede, ruime dekking en stellen GEEN MEDISCHE VRAGEN voor het aanvragen van de verzekering. De huidige verzekering eenvoudig vergelijken met die van Stad Holland, klik dan hier. Stad Holland is door tussenpersonen al voor het vierde jaar op rij beoordeeld met het hoogste cijfer voor onder andere productkwaliteit, nakomen van afspraken en flexibiliteit van de verzekeraar, op de tweede plaats staat dit jaar ONVZ, op de derde de Amersfoortse.

Vergelijken en aanvragen Turien
Vergelijken en aanvragen Turien Voor particulieren
Voor bedrijven en ZZP'ers
Vergelijken en aanvragen Turien

Basispremies

Een berekening maken bij:

English information

Wat kost de tandarts

De maximum tarieven van de tandarts zijn wettelijk vastgesteld en staan op de website www.tandarts.nl.
Enkele voorbeelden voor 2016:
Een consult kost maximaal € 20,08,
Een kleine röntgenfoto € 14,80.
Een kroon alleen € 232,54.

Vergelijkingen

Er zijn verschillende vergelijkers die we dit seizoen willen uittesten. Alleen als je ze in de praktijk gebruikt kom je er pas achter wat de handigste is. Uiteraard kun je ze hier testen. Wil je een vergelijking dan kun je ons ook gewoon aangeven wat je belangrijk vindt en wat de huidige polis is. Wij vergelijken dan wat er verkrijgbaar is.

Wij bellen u

 UW GEGEVENS: 

Jaarbetaling premie

Amersfoortse:
NL32 ABNA 0243 5241 10
o.v.v. polisnummer + jaarpremie 2018

CZ:
NL85 INGB 0668 3390 63
o.v.v. relatienummer, jaarpremie 2018

Delta Lloyd:
NL55 INGB 0657 4427 20
o.v.v. relatienummer, jaarpremie 2018

ONVZ:
NL59 ABNA 0409 7010 17
o.v.v. relatienummer, jaarpremie 2018

...