Verzekeren in het buitenland

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat dan is het verstandig om te kijken hoe het staat met je verzekeringen. De volgende verzekeringen zijn dan belangrijk:

  • Ziektekostenverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering

Ziektekostenverzekering

Voor de zorgverzekering is allereerst van belang uit te zoeken of die doorloopt als je naar het buitenland gaat. Dat hangt af van de situatie:

  • Ga je wonen en werken in het buitenland, dan stopt in de meeste gevallen je recht op de Nederlandse zorgverzekering. Je zult je waarschijnlijk ook uitschrijven uit Nederland
  • Ga je alleen langdurig reizen in het buitenland, dan loopt je Nederlandse zorgverzekering over het algemeen gewoon door. Je blijft in Nederland ingeschreven staan
  • Ga je studeren in het buitenland, Dan hangt het ervan af of je daarnaast een betaalde stage gaat lopen of betaald werk gaat doen. Is dat niet het geval, dan blijf je in Nederland verzekerd. Is dat wel het geval, dan moet specifiek naar de regeles gekeken worden.
  • Meer hierover staat op de website van de Overheid.

Let op dat je met alleen de basisverzekering maximaal voor het in Nederland geldende tarief van de zorgkosten verzekerd bent. Het is dus altijd verstandig om een aanvullende polis te sluiten.

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen is gespecialiseerd in zogenaamde buitenlandverzekeringen. Ze bieden pakketten aan waarin je zowel de aansprakelijkheid, de inboedel, maar ook de ziektekostenverzekering kunt afsluiten. Ze hebben voor iedere situatie een specifieke polis:

OOM Uit het buitenland Verzekeringen

Via OOM Verzekeringen kunnen ook mensen uit het buitenland die Europa bezoeken zich verzekeren voor tegen ziektekosten en aansprakelijkheid:

Andere verzekeraars

Een andere gespecialiseerde verzekeraar is De Goudse. Die hebben een specifiek Expatproduct. Meer informatie hierover verstrekken we graag. We hebben dan vooraf meer gegevens van de specifieke situatie nodig. Neem hiervoor contact met ons op.

Ingezetene

Voor de lopende verzekeringen in Nederland is van belang dat die vaak stoppen zodra je gaat verhuizen naar het buitenland. Een eis is dat je ingezetene van Nederland moet zijn. Het is dan ook van belang om vooraf overleg te hebben met een adviseur over de situatie.

Nederlandse woning behouden

Als je een Nederlandse eigen woning hebt en die wil aanhouden, dan is van belang dat je die ook verzekerd met een opstalverzekering. Ga hierover in overleg met je huidige verzekeraar en leg de situatie voor. Denk hierbij ook aan of je de woning gaat verhuren of dat die leeg staat. Soms is het mogelijk de bestaande verzekering te houden. Vergeet ook niet dat je daarnaast een aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt voor het in bezit hebben van deze eigen woning.

Wij bellen u

 UW GEGEVENS: